ventajas enalapril efectos secundarios pastilla plavix componentes del medicamento synthroid voltaren parches precios efectos secundarios del nimotop
Fredrika Bremergymnasiet

Estetiska programmet

Estetiska programmet finns för dig som både vill få utlopp för din kreativitet och samtidigt få behörighet till högskola, universitet och yrkesutbildningar. Vi erbjuder ett brett estetiskt program med inriktningarna bild och form, foto och grafisk formgivning samt musik och musikproduktion. Här får du arbeta och träna ditt skapande i en inspirerande miljö där replokaler, musikstudio, ateljéer, fotostudio och datasalar står öppna för dig och dina idéer.

Du utbildas av behöriga, erfarna och engagerade lärare, som lär dig hantera olika material, instrument, utrustning och tekniker. Som elev hos oss kommer du också att delta i konserter, turnéer och utställningar.

Estetiska programmet är ett högskoleförberedande program som ger många möjligheter till vidare studier på eftergymnasial nivå från olika yrkeshögskolor inom media-, grafik- film- musikbranschen till Juristprogrammet på Universitetet.

 

Inriktning bild och formgivning

Bild och formgivningBild och formgivning

I våra specialdesignade och rikligt utrustade ateljéer och verkstäder får du arbeta med måleri och teckning, glas och keramik, screentryck, foto och formgivning.

Här får du uppleva konst och träna din kreativitet så att du kan hitta ditt eget bildspråk. Efter tre år hos oss kan du söka universitets-, högskole- och yrkesutbildningar inom till exempel konst, keramik och glas, foto, formgivning, konsthantverk, illustration, design, speldesign och animation.

 

Inriktning estetik och media

Estetik och media Estetik och media

Foto och grafisk formgivning: Medietekniken är vårt verktyg för att berätta och kommunicera med olika målgrupper. Vi gör affischer, annonser, tidningar och enklare film- och ljudproduktioner. Inom foto får du jobba i och utanför studion med allt från reklam- till dokumentärfoto. I grafisk kommunikation lär du dig använda typografi, layout och färg för att förmedla budskap.

Efter dina studier hos oss kan du söka universitets-, högskole- och yrkesutbildningar inom till exempel foto, bildbehandling, formgivning, illustration, design, speldesign, film, marknadsföring, reklam, journalistik, information och grafisk design och webbdesign.

 

Inriktning musik

Musik

Musik och musikproduktion: Vår utbildning ger dig en god förberedelse för att arbeta som musiker, artist, musiklärare, musikproducent eller ljudtekniker. Här får du lära dig instrumental- och sångteknik, ensemblespel, körsång, notläsning och musikteori, musikproduktion, hur musikbranschen fungerar och hur man framträder som artist.

Efter dina studier hos oss kan du söka universitets-, högskole- och yrkesutbildningar inom till exempel låtskrivande, musikproduktion, ljuddesign, musikal, musikteori, teater, scenkonst, olika musikstilar, instrument, kör och musikpedagogik.

Från och med hösten 2017 startar vi en ny gren på musikinriktningen – Musikproduktion.

Du söker inriktningens olika grenar direkt via gymnasieantagningen. Följande grenar finns:

  • Sång
  • Gitarr
  • Bas
  • Piano
  • Slagverk
  • Övriga instrument
  • Musikproduktion