lexapro contiene litio como se toma la misoprostol lexapro efectos secundarios a largo plazo para que es el ilosone suspension que consecuencias trae la cytotec
Fredrika Bremergymnasiet

Vanliga frågor

Här samlar vi vanliga frågor om Fredrika Bremergymnasiet från både blivande och nuvarande elever.

Hur många elever går det på skolan?

FBG är en av Stockholm läns största gymnasieskolor med ca 2050 elever.

Trivs eleverna och är skolan trygg?

Vi mäter trygghet och trivsel varje år med alla elever som går i åk2. Senaste mätningen (feb 2017) visade att 97% upplever sig trygga på skolan. 89% rekommenderar sitt program till andra elever. (Källa KSL:s länsenkät 2017).

Går det att byta klass om jag känner att jag hamnat i fel?

På de program som har flera klasser kan du önska att få vara i en viss klass om du tex vill gå med bästisen. Men vi rekommenderar dig att våga pröva nytt — du kan bli positivt överraskad!

Kan jag läsa extra kurser?

Om vi bedömer att du klarar det, om kursen du önskar läsa passar in i ditt schema och om det finns platser kvar brukar utökningar beviljas. Det är alltid rektor som beslutar om utökningar.

Vad händer om jag får betyget F i en kurs?

Du kan anmäla dig till prövning. I många kurser kan du också få extra stöd för att nå målen även när den avslutats. Vi erbjuder dessutom sommarskola i flera kurser.

Jag har sett att det står elevtid på schemat på FBG. Vad är det?

Det är en lektionstimme som du själv kan använda tillsammans med dina lärare för att få extra hjälp och stöd eller kanske extra utmaningar. Du bestämmer vilken lärare du ska gå till och din mentor kan hjälpa till med prioriteringen om du tycker att det är svårt.

Kan jag få stöd och hjälp om jag behöver?

Ja! Förutom elevtiden finns också tre specialpedagoger och fyra elevassistenter.

Finns det en elevhälsa?

Ja. Elevhälsan består av fyra kuratorer, fyra skolsköterskor, fyra studie- och yrkesvägledare samt tre specialpedagoger. Vi har också speciallärare inom vissa ämnen.

Finns det en matsal och café?

Ja, vi har två skolrestauranger och två caféer.

Finns det datorer att låna?

Alla elever får en ny ipad med tillhörande tangentbord. På vissa utbildningar får man en Macbook. En del kurser kräver speciell utrustning och då har vi toppmoderna datorsalar.

Får jag ett SL-kort när man börjar på FBG?

Om du har minst 6km till oss får du ett SL-kort tills du fyllt 20 år.

Finns det ett bibliotek på skolan?

Ja. På biblioteket jobbar två personer. Mer om biblioteket här.