venta de cytotec en playa del carmen para que es kamagra 50 gel oral comparacion cialis sildenafil que consecuencias tiene el medicamento clonazepam efectos secundarios valtrex 500 mg
Fredrika Bremergymnasiet

Hur du lånar

För att kunna låna böcker i skolbiblioteket behöver du ett lånekonto. Om du har lånekort från en annan skola i Haninge kommun, eller från folkbiblioteket, kan du använda det även hos oss på Fredrika Bremergymnasiet. Annars får du fylla i en lapp med dina personuppgifter och så registrerar vi ett lånekonto. Lånekortet du får är en värdehandling som är viktig att hålla reda på. Skulle du glömma ditt kort går det också bra att låna på ditt personnummer.

Böcker, tidskrifter och ljudböcker får du låna hem i fyra veckor, och om ingen annan står i kö går det bra att låna om upp till två gånger.

Filmer får du låna max två åt gången, och lånetiden är två dagar. Om du lånar på en torsdag eller fredag får du ha filmen över helgen. Vi lånar även ut film över de korta loven: höstlov, sportlov och påsklov!

 

Ansvar för det du lånar

När du skaffar ett lånekonto förbinder du dig att följa bibliotekets regler och när du lånar böcker eller filmer är det ditt eget ansvar att se till att de lämnas tillbaka i tid och i bra skick. Skolbiblioteket tar inte ut några avgifter för försenade medier, men efter tre påminnelser kommer vi skicka ut en räkning. Beloppet varierar beroende på vad du har lånat. Om du vet om att du har tappat bort en bok – kom in och prata med oss i biblioteket så får du veta vad du ska göra.

Om du lämnar tillbaka en bok som vi har skickat räkning på behöver du inte betala, men du blir spärrad för utlån tills räkningen är reglerad.

 

Meddelanden via e-post

När böcker blir försenade eller när det finns reservationer att hämta skickar ut vi påminnelser och meddelanden. För att spara tid och papper gör vi helst det via e-post, så kom ihåg att ange din e-postadress när du skaffar lånekort, och att komma in och ändra den hos oss om du byter!