para que es la enalapril maleate venta de viagra en cordoba argentina voltaren gel lumbalgia levonorgestrel mirena efectos secundarios clasificacion de actos de kant
Fredrika Bremergymnasiet

Bibliotek

Öppettider

Måndag – Torsdag: 08.30 – 15.30
Fredag: 08.30 – 14.30

Biblioteket har ibland avvikande öppettider på grund av till exempel möten, fortbildning eller sjukdom.


Skolbiblioteket sysslar med både nytta och nöje!

Skolbiblioteket

En av våra viktigaste uppgifter är naturligtvis att vara en stödresurs i undervisningen, för både lärare och elever. Vi har till exempel en gedigen fackavdelning och tillgång till flera olika databaser. Men, vi har även en fantastisk samling skönlitteratur på svenska, engelska och ytterligare några språk, ett 30-tal tidskrifter och många DVD-filmer. Allt går att låna helt gratis!

Vare sig du vill plugga, nöjesläsa, spela spel eller bara koppla av en stund finns det utrymme att göra det i biblioteket eller de angränsande bokningsbara studierummen. Det finns även fyra stationära elevdatorer samt en kombinerad elevkopiator och -skrivare.

Vi som jobbar i biblioteket erbjuder förutom boktips även handledning i informationssökning och källkritik, till exempel inför projektarbeten. Kom till oss med dina frågor!

Vi har också möjlighet att fjärrlåna böcker från andra bibliotek.

Är det något du saknar i biblioteket? En särskild bok du skulle vilja att vi köpte in? Hör av dig till oss! Vi tittar på alla förslag och ser om de går att genomföra.

Om du lämnar inköpsförslag är det bra om du anger namn och mailadress så att vi kan meddela dig om vi köper in boken och lägga undan den åt dig.


Vi som arbetar i biblioteket

Kristina Schön, bibliotekarie
kristina.schon@haninge.se

Paula Cederwall, biblioteksassistent
paula.cederwall@haninge.se

Telefon: 08-606 77 88

Facebook: Biblioteket Fredrika Bremer-gymnasierna

På vår Facebook-sida kan du bland annat se på trailers till våra nyinköpta filmer, få information om vad som är på gång i biblioteket och självklart ställa frågor eller ge inköpsförslag.

Är du nyfiken på vad bibliotekarien läser? Här skriver Kristina upp alla böcker hon läser ut under 2016. Kom gärna in och prata om en bok som du själv har läst, eller en som du skulle vilja veta mer om!


Skolans bästa plats?

Det är åtminstone vad vi tycker! Vi lever i en bullrig värld och alla människor behöver komma ifrån och få lite lugn och ro med jämna mellanrum. Bibliotek har i alla tider varit tysta oaser för den som behöver koncentrera sig eller bara behöver stillhet runtomkring sig. På skolbiblioteket är vi inte riktigt lika stränga med tystnadskravet som i universitetsbibliotekens läsesalar, men det är fortfarande viktigt att tänka på att det i första hand är en plats för arbete och studier. Därför har vi ett antal ordningsregler:

  • Prata lite tystare än normalt. Om du och dina vänner behöver diskutera mycket kan ni be att få låna ett grupprum, om det finns ett ledigt.
  • Om du vill lyssna på musik eller se på film/videoklipp i mobilen eller datorn måste du använda hörlurar eller låna ett grupprum.
  • Behåll fötterna på golvet så slipper vi smutsiga bord och stolar.
  • Det är lätt att glömma av sig eller helt enkelt inte inse hur mycket man låter, och då kommer personalen förmodligen säga till. Det är inget märkvärdigt, men om du inte dämpar dig efter att ha blivit tillsagd måste du lämna biblioteket.
  • Ljud färdas långt, så ta det lugnt även när du sitter precis utanför biblioteket.
  • Var rädd om bibliotekets saker, vare sig det är böcker, spelpjäser, möbler eller apparater. Varje sak som måste ersättas i onödan betyder en bra film mindre.

Viktiga länkar