levonorgestrel se vende con receta para que es el voltaren 50 propranolol dosis en migraña voltaren dolo y alcohol ventajas y desventajas de misoprostol
Fredrika Bremergymnasiet

Pontus Johansson, vinnare och ny medlem av Sveriges unga forskningslandslag 2018

Pontus Johansson, vinnare och ny medlem av Sveriges unga forskningslandslag 2018

Pontus Johansson, vinnare och ny medlem av Sveriges unga forskningslandslag 2018

Sveriges unga forskningslandslag har utsetts bland de skarpaste gymnasieeleverna inom naturvetenskap, teknik och matematik. De kommer att representera Sverige i internationella tävlingar för unga. Sammanlagt delades priser till ett värde av 500 000 kr ut under finalen av Utställningen Unga Forskare. 55 finalprojekt har tävlat i finalen och mött Sveriges forsknings- och näringslivselit under utställningsdagarna på Tekniska museet i Stockholm.

Pontus Johansson som studerar på Naturvetenskapsprogrammet på Fredrika Bremergymnasiet vann i kategorin ”EU Contest for Young Scientists” och får representera Sverige i en tävling för unga forskare i Dublin i september.

Pontus forskningsområde har titeln  “Changes in the internal structure of Copper-gallium alloy with Increased Concentrations of Gallium Metal” och juryn motiverade segern på följande sätt:

”Ett välutvecklat och experimentellt projekt där utställaren med en stor vetenskaplighet och på ett utförligt sätt undersökt strukturer.”

Unga Forskare är Sveriges största tävling för gymnasieprojekt inom naturvetenskap, teknik och matematik. Utställningen samlar, belyser och belönar Sveriges mest framstående gymnasieelever och uppmuntrar till en framtid som forskare eller specialist inom akademi och näringsliv.

Pontus finns längst till vänster på bilden.

Foto: Karl Larsson.