que actos humanos estudia la etica clasificacion de actos mercantiles voltaren emulgel esguince clasificacion doctrinaria de los actos administrativos efectos secundarios de la pastilla vytorin
Fredrika Bremergymnasiet

Stipendier

Vill du plugga franska i Paris? Dra på dig ett par nya fotbollsskor i Johannesburg, lära dig programmera i Silicon Valley, designa spel i Tokyo eller ordna festival på Paradistorget? Då kan ett stipendium vara en god hjälp på vägen.

Varje år delar organisationer, stiftelser, skolor och företag ut pengar till personer som de anser behöva dem. Ett stipendium är ett ekonomiskt stöd som man måste ansöka om.

De flesta stipendier har olika krav för att man ska få ansöka om dem. Kraven kan till exempel handla om att man måste bo på en viss plats, att din resa ska resultera i en utställning eller att det projekt man söker pengar för ska rikta sig till en viss målgrupp. Det finns sökverktyg som hjälper dig att hitta ett stipendium som passar just dig och ditt ändamål.

Idrottsstipendier delas ut till personer som vill satsa på sin idrott. Det kan vara ett bidrag till att studera eller träna utomlands eller i Sverige, åka på läger eller köpa utrustning.

Utbildningsstipendier delas ut för studier från allt på grundskolenivå till högskole- och universitetsnivå. Pengarna kan gå till utbildningar i Sverige eller utomlands, till kurslitteratur eller annat material, till kursavgifter eller resor.

Kulturstipendier delas ut till personer som vill studera konst, musik, dans, teater, författande, film, konsthantverk eller media, driva ett kulturprojekt, hyra studio eller ateljé, köpa utrustning, göra en kulturresa och mycket annat.

Stipendier för sjuka eller funktionsnedsatta delas ut för vård, rehabilitering, resor, hjälpmedel och fritidssysselsättningar.

Stipendier för sociala ändamål delas ut till personer som har det svårt ekonomiskt. Det kan vara allt från ensamstående föräldrar, föräldralösa och andra i behov av ekonomiskt stöd. Ett stipendium kan hjälpa till med hyra, inköp av kläder, resor och annat.

Resestipendier är för dig som vill ut i världen. Det finns ett flertal olika stipendier för studier, kulturmöten, forskning och annat som gör att man vill resa.

Du kan också vända dig till våra SYV:ar och kuratorerna.

Bygg- och anläggningsprogrammet och Samhällsvetenskapsprogrammet ,

Anki Perbo SYV
Tel: 08 – 606 76 45


Industritekniska programmet, VVS- och fastighetsprogrammet samt Vård och omsorgsprogrammet

Anders Bergman SYV
Telefon: 08-606 91 74
anders.bergman@haninge.se


Naturvetenskapsprogrammet och Teknikprogrammet

Ulrika Bjärhall SYV
Telefon: 08-606 76 71
ulrika.bjarhall@haninge.se


Barn- och fritidsprogrammet, El- och energiprogrammet, Estetiska programmet samt Fordons- och transportprogrammet 

Maria Bramme SYV
Telefon: 08-606 71 44
maria.bramme@haninge.se