efectos secundarios de remeron que componentes tiene el celebrex lexapro para que sirve este medicamento propranolol consideraciones de enfermeria efectos secundarios trileptal 600
Fredrika Bremergymnasiet

Restauranger

Restaurangerna

Fredrika Bremergymnasiet har två skolrestauranger: Restaurang Forum och Restaurang Söder.

Öppettider: 

Restaurang Forum har öppet vardagar 10.45-13.00.

Restaurang Söder har öppet vardagar 10.50-12.30.

Vi erbjuder oftast två alternativa rätter, en vegetarisk rätt samt specialkost för dem som behöver detta. Vi har också en mycket uppskattad salladsbar som dagligen är fylld med olika sallader, råkost, bönor mm.

I restaurangen finns två tallriksautomater. Passerbrickan ger dig en tallrik per dag. Du kan köpa en lunch för 20 kr om du glömt din passerbricka.

Matsedel

Båda restaurangernas matsedlar finns på våra informationsskärmar samt på appen Dinskolmat som du kan ladda ner till din telefon.

Länk till matsedlarna finns här:

För dig som behöver specialkost

Du som behöver specialkost måste ha ett läkarintyg och ska anmäla dig varje hösttermin till köket, även om du börjar tvåan eller trean. Vegetarisk kost finns för alla som önskar.

Vi vill minska svinnet

I köket arbetar vi för att aktivt minska mängden svinn. Du som elev kan påverka detta och tänka på att inte ta för mycket mat. Om du vill ta en portion behöver du inte stå i kö, utan gå direkt fram till serveringsdisken. Tillsammans kan vi påverka miljön!

Ta med dig disken

För att alla ska få en trevlig lunchmiljö är det viktigt att du lämnar din disk i diskinlämningen. Ingen disk ska lämnas kvar på borden.

SockersmartSockersmart skola

Som första gymnasieskola i Sverige samarbetar våra skolrestauranger med Hälsofrämjandet och vi är numera en sockersmart skola. Det innebär att skolan arbetar med att utveckla skolmaten och utbudet i elevkaféet så att det främjar elevers hälsa, samt arbeta kring pedagogiska metoder som syftar till att locka fram elevernas nyfikenhet, våga smaka, våga tänka nytt och lära sig sambandet mellan kost och en god hälsa. Samtidigt minskar vi på sockeranvändningen och styr över till mer hälsosamma alternativ.

Länk till Hälsofrämjandet och skolmatslyftet

Restaurangens personal

Restaurangchef är Inga-Lill Gustafsson. Kontakta oss om Ni har några frågor.

Restaurangchef Forum Inga-Lill Gustafsson Tel: 073-988 30 18
Restaurangsamordnare restaurang Söder Maria El Alaoui Tel: 08-606 76 46