Aktuellt

Riksäpplet elev hjälper Sverige till seger i Kricket turnering!

U25 landslaget i kricket besökte Finland den 8-10 sep 2017 för att delta i Nordic – Baltic Trophy. De lyckades vinna över både Estland och Finland.  Därmed blev U25 landslaget bästa lag i turneringen.

Lemar Mohamad cricet

 

Riksäpplet är stolta över att en skolans elever, vänsterhandskastaren Lemar Momand, är med i laget och gav Sverige segern!

Lemar började spela kricket som 8-9 åring i sitt hemland Afganistan. Där spelade han mest med tennisbollar. Han och hans bror Naeb kom till Sverige i september 2015. Då fick bröderna äntligen spela kricket med riktig utrustning för första gången. Lemar började att spela för U19 landslaget och i augusti blev han U25 landslagsspelare. Även brodern Naeb spelar kricket i olika divisioner.

 

 

 

 

 

 

 

Ny medarbetare på Riksäpplet från höstterminen 2017

Ht 2017 Nasser presentationsbild
Nasser Naje Lazem; Kurator

Nasser Naje Lazem är vår nya kurator här på Riksäpplet.

Nasser har tidigare arbetat som fältsekreterare, ett uppsökande och förebyggande arbete med ungdomar. Han är också författare till en självbiografisk roman som handlar om hur det var att som barn växa upp under krig.
Nasser har som vision att arbeta med förebyggande arbete och jämställdhet på Riksäpplet. Tanken är också att han ska arbeta mer uppsökande och med en närmare kontakt till eleverna.
Nasser fritidsintressen består bland annat av att skriva, dansa salsa, titta på fotboll. Nassers favoritlag är FC Barcelona. För övrigt tycker han om att träna och att laga mat.

 

Nyhet från höstterminen 2017!

Från och med nu kan du som är vårdnadshavare hitta alla dokument som rör ditt barns skolstart under fliken föräldrar här ovan.

 

Välkomna till skolstart på Riksäpplets gymnasieskola!

16 aug 2017

kl 10.00-12.00 på Navigatorcentrum

Elever utan gymnasieplats

21 aug 2017 – Upprop i matsalen. 

Elever på åk 1 kl 9.00

Nya elever på språkintroduktion kl 10.00

23 aug 2017 – Uppop i matsalen.

Elever på åk 2 kl 9.00

Elever på åk 3 kl 9.30

Elever som gått på språkintroduktion vt-17 kl 10.00

 

 

 

Mösspåtagning för våra Åk 3 gymnasie elever

28 april  kl 13.30 2017

Utspring för studenter 9 juni  kl 11.00

 

Med stolthet kan vi berätta att

ekokockar

Tong Ye, Julia Jönsson och Alexander Karlsson på RL åk2 har gått vidare till en semifinal för Unga ekokockar den 28/4 i Bollnäs

Nordens största nyföretagarmässa på Stockholmsmässan!

b-safety

Blip Safety UF deltog förra veckan på Nordens största nyföretagarmässa på Stockholmsmässan!
Sandra, Carl, Nikita och Tobias som driver företaget Blip Safety UF, går sista året på ekonomiprogrammet på Riksäpplet.
På mässan har de marknadsfört sitt företag och sålt sin säkerhetsprodukt tillsammans med andra företag från hela Sverige.

Skol- If

Din polare till en bättre hälsa klicka på länken för mera information

skolifinfo

 

Kick off för Riksäpplets UF elever

uf11 uf22

Handels och ekonomie elever på Riksäpplet

deltog på ett kick off seminar som genomfördes av kunnig föreläsare

 

Ung Företagsamhet är en ideell och obunden organisation med syftet att tillsammans med skolan införa entreprenörskap och ett engagerat näringsliv i utbildningssystemet. Ung Företagsamhet ger barn och ungdomar möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap.

 

Första elev kickoff Ht 2016

I fredags besökte eleverna från Ek15b  ROOM ESCAPE i centrala Stockholm

Tanken var att  stärka gruppkänslan, samarbete mellan elever. Uppgifterna varierade , syftet var dock att gemensamt lösa ett problem. Att ta sig ur ett låst rum, genom att  söka ledtråder o pusselbitar som gav hänvisning till lösningar.

Uppgiften krävde gedigna engelska och matematik kunskaper. Alla instruktioner var på engelska , framförda av australiensiska och amerikanska ledare.

Denna framgångsrika eftermiddag avslutades med en gemensam måltid på restaurang på Kungsgatan, tillsammans med lärarna ; Göran, Gerhard och Hibel.

bild2 bild1 bild3

 

Riksäpplets enthusiastiska; kvinnliga lärare deltog i tjejloppet

Några kvinnliga lärare från Fredrika Bremergymnasierna Riksäpplet

Deltog i en sportlig utmaning. Damerna sprang på tjejloppet, Alla kom i mål, och pustar ut vid ett välförtjänat picnic.

 

tjejloppet

Miljöbilder av Riksapplets mösspåtagning

Efter tal av rektorn , bjöds elever på bubbel läsk, studentsången ljöd med glada röster genom lokalerna; Ett stor GRATTIS till elever som kunde ta på sig sina studentmössor.

Studiebesök i Österrike

Under gångna veckan var några lärare från ekonomi programmet på studiebesök i Österrike.

Vi besökte en Gymnasieskola med 700 elever i den pittoreska staden Steyr. Där vi togs emot av en mycket engagerad lärare som visade oss ett  avancerad sätt på datorstöd undervisning. I undervisningen fyllde pappersböcker endast ett stödjande funktion. All undervisning i alla ämnen i just denna försöksklass var datorbaserad. Fokus låg på den österriskiska varianten av UF. Läs mera om HAK STEYR här

 

Elever använder gärna appar i sitt lärande ( dom är van från dator användande) lär dig mera hur du kan konstruera appar, och använder dem i ditt sätt att lära ut . Ser länken här.

Dag 2 besökte vi Austria Wirtschafts Service; där vi togs emot av en representant från  ledningsgruppen.

Austria Wirtschafts Service är en regerings stöd organisation med utbildningsministeriet och  ministeriet för  vetenskapen, forskning, och industri som uppdragsgivare.

Man fokuserar även mycket på vad som händer efter den unge människan har avslutat sin formella utbildning. Ett stor antal  stödprogram finnes , som exempel kan nämnas Seed Financing; Start upps; Business Angels; Kredit rådgivning, Vägledning för att får regeringsstödda bidrag för unga nyföretagare .

Austria Wirtschafts Service sysslar även med en del  kommersiella bankuppgifter; dock då enbart med företagskunder;  tyngdpunkt ligger på risk managment. Läs mera om AWS här.

 

I