Mässen

Välkomna in värmen på vår nordiska vecka 7! 

fotograf Annika Setterquist

 

 

När du kommer till vår restaurang så kommer du att få sitt ner vid ett av våra bord. Först kommer du serveras små rätter från köket enligt menyn. När du fått smaka på våra delikatesser från köket är det dax att testa vad buffén har att bjuda på. Som avslutning får du ta del av vår dessert för veckan. Hoppas du får en fantastisk smakupplevelse ifrån veckans tema.

 

 

 

 

 

Vi har öppet torsdagar och fredagar.

På telefon når du oss på torsdagar och fredagar mellan 10 – 14.30

tel nr; 606 70 95 eller  606 72 55

Mässen har öppet; 11.00 – 12.45

 

Meny för vår nordiska vecka

Från köket

Tallrik 1; 

Morots-tartar med finhackad rödlök äggula och friterad kapris

 

Tallrik 2.

Krämig Ost och blomkålssoppa toppad med tångkaviar och rostad kavringssmulor

Tallrik 3.

Fattigmanssparris (svartrötter) bakad savojkål, friterad lök serveras cidersky och gratäng på rotfrukter

eller 

Ekotallrik: Lättrimmad Torsk i krondillsås med syrad grädde, blåmusslor serveras äpple- och gurkcrudité med duchessepotatis

 

Från Buffén

Danske vegetariska smörrebröd

Bakad spetskål med brynt smör, lingon rostad mandel och kavringskrutonger

Sallad av stekt grön- och rödkål, kamutvete och pumpafrö

Grön ärt och myntacreme

Dessert:

Drottningglass (Hallon och blåbär) coup med krossade chokladdrömmar

Brödkorgen är fylld med

Norsk lompe bröd

Finskt svartbröd

Isländskt rågbröd

 Serveras med hemgjort smör med gräslök

 

Riksäpplet Serveringspersonal